Протест БФС
Снимка: БТА

19-годишно момиче, бито от униформени във вечерта на протест срещу ръководството на БФС в София, разказа потресаващи подробности за насилието върху нея.

Пред екип на bTV момичето, пожелало анонимност, разказва, че докато се оптивала да избяга от баталните сцени,

то спряно и съборено на земята от четирима полицаи

край църквата „Св. Седмочисленици“.

„Всичко стана много бързо. Те просто бяха във всяка една улица, отвсякъде се чуваха викове и крясъци и всичко беше някакъв пълен хаос, който ни изплаши и ние искахме да си тръгнем възможно най-бързо – просто ме нападнаха. Четирима“, разказва младата жена.

„После ми обясняваха, че точно заради това е била тяхната цел – да не мога да родя“, допълва разказа си момичето.

Депутатите привикаха Боби Михайлов и вътрешния министър заради кървавите протести

„Събориха ме на земята, удряха ме, после ме накараха, казаха ми да стана, при което аз станах и пак ме удариха. С палки, с ритници. Обиждаха ме и ми говориха – дори още докато ме бият, ми обясняваха защо ме бият. Че ще ме ритат нарочно в корема – за да нямам деца. После ми обясняваха, че точно това е била тяхната цел – да нямам деца, да не мога да родя, дори и да родя да не ги видя живи“, спомня си още тя.

Казва, че помни ударите и думите на униформените, но не помни колко време е продължило всичко. Не знае и дали някой се е опитал да ѝ помогне.

„На мен ми се стори много. Не помня да е имало някой около мен, през повечето време просто не виждах. Само ги чувах и усещах как ме боли. Те ме вдигнаха и ме оставиха на една пейка с други хора, които бяха пострадали по същия начин. Абсолютно невинни, неможещи да се защитят хора“, разказва момичето.

„Държаха ни там около може би час, много време, там все още ни викаха и докарваха още момчета и ги караха да сядат на пейката, аз през цялото време ги молех да извикат Бърза помощ, защото около мен имаше хора буквално с отворени глави. Бях в шок, не знаех какво да кажа, просто ги молех за бърза помощ и за вода поне. После ни казаха да станем, вкараха ни в един бус“, споделя момичето.

Преместени са в районното, а девойката е оставена сама с всички задържани мъже.

„Оставиха ни просто ей така в коридора, после започнаха да влизат хора, беше някакъв пълен хаос. Нямаше разпит, един от полицаите дойде при мен и каза, че той ме е бил и започна да говори точно това – че ме е ритал,

за да нямам деца, да не мога да родя.

Ако имам късмета да родя, да не ги видя живи. Гледаше ме в очите и ми обясняваше. Аз просто го помолих да видя майка си, защото се бях притеснила за нея.

Той продължи и за нея – каза ми да я видя студена, да я пипна, да не мога да я видя,

като излезна от районното дори да не я видя, тя вече да е умряла”, разказва момичето.

На въпроса защо е това цялото нещо към едно момиче, той му отговаря с клетви.

Тихомир Безлов за ДЕБАТИ: За политиците, които се интересуват от футбол, Боби Михайлов е проблем

След като отново чува обидите, следват и нови закани.

Той ми каза, че ще ме качи горе и ще ми избие зъбите и каза, че ще ме смачка. Аз не знаех какво мога да направя, просто го гледах и чаках да свърши“, казва девойката.

Оказана ѝ е медицинска помощ, момичето е закарано до „Пирогов“, но след прегледа отново е върната в районното.

„Те ме закараха в „Пирогов“ и после отново ме върнаха в районното. Боляха ме ребрата, кръста, не можех да сядам. И това е, помня една болница, бях много, много изплашена. Държаха ме до сутринта, след това просто ми казаха да си ходя и това е, аз си тръгнах“, казва момичето.

Връщането у дома обаче не носи спокойствие на момичето, защото стените на дома ѝ оттогава се превръщат в затвор.

„Боли ме, но по-скоро повече ме е страх. Страх ме е понеже той беше много описателен в това, което ми каза. Страх ме е да не го направи и го сънувам просто, не мога да спя, сънувам го като кошмар и някак си все едно ми се сливат дните и много ме е страх. Не искам да излизам, имам чувството, че винаги ще може просто да ме намери, да ми направи това, което ми каза, че ще ми направи. Страхувам се за живота си“, коментира младата жена.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук