Калин Стоянов

Вътрешният министър Калин Стоянов и председателят на Българския футболен съюз Борислав Михайлов ще дават обяснения пред депутати в парламента.

Министърът на вътрешните работи ще бъде изслушан в ресорната комисия в парламента.

Той заедно с главния секретар на МВР, директорите на СДВР и жандармерията ще дадат повече информация на депутатите за организацията и охраната при протестите срещу БФС довели до погрома в София миналия четвъртък.

Вчера стана ясно, че проверка в МВР е установила униформени, които са превишили правата си. Към момента те са отстранени, но не е ясно дали прокуратурата ще се задейства по случая.

Тихомир Безлов за ДЕБАТИ: За политиците, които се интересуват от футбол, Боби Михайлов е проблем

Беше поискана и оставката на министър Стоянов. Вчера Калин Стоянов заяви, че всеки, допуснал насилие ще понесе своята отговорност.

А премиерът Николай Денков, който беше готов да подаде оставка, ако вътрешния министър не припознае като насилие случилото се на протеста, заяви, че Стоянов е тръгнал в правилната посока.

По същата тема в Комисията пък по въпросите на децата младежта и спорта е извикан президентът на БФС Борислав Михайлов.

Според МВР: Полицейско насилие има, но е недопустимо Кирил Петков да се меси

Преди няколко дни Михайлов беше разпитан и в Комисията за противодействие на корупцията. Това се случи, след като прокуратурата обяви, че се е самосезирала и ще провери ръководството на БФС за разходване на публични средства и „черно тото”. Разпитът на Михайлов продължи няколко часа.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук