Международен панаир Пловдив
Апетитният Пловдивски панаир.

Коалиция „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ оттегли от дневния ред на Народното събрание текста, касаещ драмата с Пловдивския панаир, който трябваше да се обсъжда днес.

Депутатът от “ПП-ДБ” Даниел Лорер обоснова оттеглянето с мотива, че новият министър на икономиката и индустрията Богдан Богданов е разпоредил да бъде направен пълен анализ на ситуацията.

„Искам да изразя адмирации за светкавичните действия на министър Богдан Богданов и демонстрирания ангажимент от страна на неговата институция държавата най-после да влезе в своята функция и да защити своя интерес. Това е важен сигнал към цялото общество и конкретно към пловдивската общественост, че новоизбраният ръководител на институцията ще търси решения на един от най-наболелите проблеми за града още в първите си дни като министър“, каза Лорер.

В проекторешението се предлагаше парламентът да възложи прехвърлянето на над 16 300 000 безналични акции от Община Варна в полза на държавата според валидно сключен договор за дарение от 2017 година. Именно министърът на икономиката и индустрията трябва да предприеме необходимите действия пред „Централен депозитар“ АД за вписване на акциите от капитала на „Международен панаир Пловдив“, който бизнесменът Георги Гергов се опитва да превземе с мълчаливата подкрепа на някои пловдивски общинари.

По думите на Лорер ще се търси решение в рамките на закона: “Ще продължим да контролираме действията на всички държавни институции, свързани с казуса”, обеща той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук