Оставката на вътрешния министър Калин Стоянов иска парламентарната група на ПП-ДБ, обявиха Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов в парламентарните кулоари. Повод за това са проявите на насилие от полицаи по време на протестите срещу БФС снощи.

За искането им е уведомен и премиерът акад. Николай Денков, но от ПП-ДБ не казаха какъв отговор са получили.

„Този човек трябва да си отива максимално бързо, но също така искаме оставката и на Калин Стоянов, защото това, което всички видяхме, е недопустимо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Калин Стоянов трябва да понесе своята отговорност“, каза Кирил Петков.

Ген. Атанасов посочи, че определени служители на МВР са проявили жестокост, което означава, че „от оперативна гледна точка не е била създадена необходимата организация на структурите на МВР за опазване на обществения ред“. Затова трябва да се носи отговорност, ПГ е единодушна – настояваме министър-председателят да поиска оставката на Калин Стоянов“, добави той.

Христо Иванов защити новоизбрания кмет на София Васил Терзиев.

„Кога кметът на София, при всички протести досега, е поел отговорност за организацията на обществения ред, за да искаме отговорност от кмет на 3 дни, който дори не е имал възможност да назначи екип. Кметът няма реални правомощия, свързани с ръководството на МВР“, настоя той.

„Нека не прехвърляме отговорността върху кмета, дали е имало провокация, тепърва ще се установява“, каза Иванов.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук