Групата на ПП-ДБ разкрива заверата. Снимка: БТА

Поведението на „Възраждане“ е част от координираните атаки срещу парламентарната република, които се случват в последните дни. Това обяви в изявление в кулоарите на парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Ефективният начин за противопоставяне на тези атаки е съставяне на редовно правителство, стана ясно от неговите думи.

Ние ще бъдем гарант, че независимо от провокациите и днес ще работим България да има едно демократично работещо редовно правителство“, заяви Петков.

Депутатът Явор Божанков прочете в кулоарите декларацията, която не успя да завърши в пленарна зала и която стана причина за сблъсъка с пропутинската партия на Костадинов. В нея той обвинява „Възраждане“, че действа в „странен синхрон с президента, службите, служебния кабинет и главния прокурор в интерес на Путин“. А „целта е да не се състави правителство“.

Това е опит да бъде осуетен вторият мандат, който по Конституция, по волята на народа и по силата на проведените избори дава втория мандат на нас. „Възраждане“ се опитват в синхрон с други сили и с чужда логистика да осуетят конструиране на редовно правителство в България, включително като заплашват с физическа саморазправа, нахлуване в парламента и преврат“, прочете Божанков.

Припомняме, че Явор Божанков в предишния парламент беше част от парламентарната група на БСП, но бе прогонен заради антипутинската си и проукраинска позиция – „прегрешения“, които партията на Корнелия Нинова не можа да преглътне.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук