Атанас Михнев - Кирил Петков
На снимката: Атанас Михнев и Кирил Петков.

„Продължаваме промяната“ вече са успели да убедят част от депутатите в 47-мия Парламент, които са извън управляващата коалиция, да ги подкрепят за осигуряване на мнозинство в Народното събрание, заяви днес в Стара Загора депутатът от ПП Атанас Михнев.

На журналистически въпрос дали те са 12, той отговори: „Не, по-малко са. Вървим в посока на това да осигурим пълно мнозинство”.

След като лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов обяви, че изтегля министрите си от управлението, премиерът Кирил Петков заяви, че ще работи за правителство на малцинството. За целта обаче той обясни, че е необходимо да намери 12 депутати, които да подкрепят решенията на правителството в парламента. От думите на депутата от ПП Атанас Михнев става ясно, че партията-мандатоносител вече е успяла да убеди някои от народните представители извън коалицията да подкрепят решения на управляващите. Въпреки това не са намерени необходимите 12 души, поясни Михнев.

Депутатът коментира, че не може да се говори за пазарене за гласовете на депутатите, когато няма цена, и обясни това с Търговския закон: „Търговският закон казва, че търговската сделка, като няма цена за дадена стока, е нищожна. Това, което ние пазарим и това, за което ние се пазарим, са хора с правилната мотивация да променят България“.

Във връзка с ГКПП Капитан Андреево той каза, че ПП се изправят срещу мафията и че партията търси подкрепа от именно такива депутати извън своята парламентарна група: „Ние се изправяме срещу мафията, която може би е плащала пари на всички досегашни политически сили. Изправяме се на страната на държавата. Такива хора вярваме, че ще намерим“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук