министерски съвет, кабинет

Служебното правителство предстои да определи председател на новосъздадения Съвет за икономически анализи. Това предвижда част от дневния ред на днешното редовно правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Служебният кабинет създаде Съвета за икономически анализи със свое решение на 15 февруари. Неговата задача ще бъде да подпомага българското правителство със задълбочена академична икономическа експертиза, която да бъде отправна точка при вземането на стратегически решения за промяна в политиката.

Правителството ще обсъди и гласува още решения, с които страната ни да разкрие две нови консулски служби, ръководени от нещатни почетни консули – в Япония, със седалище град Мурия, и в Демократична република Сао Томе и Принсипи, със седалище град Сао Томе.

Дневният ред предвижда също решение за подписване на споразумения с Европейската банка за възстановяване и развитие, свързани с предоставяне на услуги за подкрепа при изпълнението на проекти, финансирани в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Обсъждане на законопроект за промени в Закона за обществените библиотеки също е част от дневния ред на правителственото заседание. Началото му е от 10:00 часа.

Източник: БТА

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук