Министър-председателят Кирил Петков обяви новите икономически стимули за ваксинация, които правителството предвижда във връзка с очакваната нова вълна на COVID-19.

„Време е да запретнем ръкави и да направим България държава със средни нива на ваксинация, поне. Обявяваме позитивен стимул за всеки българин над 65 години.“

Това съобщи премиерът Кирил Петков, който представи стимулите за ваксинация и стратегията на новия кабинет за противодействие на COVID-19.

„Започваме програма за 75 лева добавка към пенсиите за всеки, който реши да се ваксинира в следващите месеци и за всеки, който вече се е ваксинирал на база три дози. Програмата я отваряме от началото на януари до 30 юни“, съобщи премиерът.

Сметките са, че ако успеем да ваксинираме 300 хиляди от хората над 65 години, това трябва да облекчи болниците с много осезаем процент. Това е доброволна мярка. Всеки има право върху собственото си здраве и решение дали да се ваксинира или не, но имаме и обществена отговорност“, заяви Кирил Петков в краткото си изявление в сградата на Министерски съвет.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук