Правителството ще проведе редовното си седмично заседание чрез видеоконферентна връзка за пореден път.

Кабинетът не е заседавал присъствено от 15 юли – първо заради пандемията, а след като вече всички институции възстановиха нормалния ритъм на работа, правителството продължава да провежда заседанията си онлайн. Дори учениците се върнаха в клас. В същото време анправителствени протести, се събират всяка вечер пред сградата на Министерски съвет, бившия Партиен дом и президентството повече от 70 дни.

В дневния ред на кабинета е решение за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на министерството на образованието и науката за 2020 г. Правителството ще се разпореди и с имоти.

По-ниски концесии

Вицепремиерът и министър на туризма Николова е внесла проект на решение за намаляване размера на дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, по които са заплатени дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. преди 30 май 2020 г.

Мярката бе съобщена още преди няколко месеца като антикризисна. С нея се целеше концесионерите да предоставят по-ниски цени на чадърите и шезлонгите за туристите, за сметка на таксите, които трябва да платят на държавата. Само на 17 от общо 132 плажа чадърите и шезлонгите бяха безплатни.

Кабинетът ще одобри и тарифа за таксите за издаване и подновяване на лиценз за предоставяне на социални услуги.

Премиер и министри ще приемат още годишния доклад за състоянието и развитието на научните изследвания в научните организации и висшите училища за 2019 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук