Три дни преди изборите премиерът Бойко Борисов продължава да обикаля страната и да открива нови пътни отсечки и заводи.

Днес бяха пуснати още 6,5 км. от АМ „Струма”.

В участъка са построени два виадукта, два селскостопански подлеза, два моста – над реките Логодашка и Струма, и един надлез, обясни заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

С пускането на движението се избягва влизането в Благоевград и създаването на тапи в градските кръстовища, което ще спести време на пътуващите и ще разтовари града от сериозен трафик.

Строителството на магистралата в този участък се забави заради намерените археологически ценности. Те вече са преместени в един бъдещ посетителски център, чиито ангажимент по изграждането има община Благоевград.

Борисов благодари за разбирането от страна на археолозите за това, че археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на магистралата край село Покровник, са преместени от трасето.

„Ако не бяхме намерили общ език, това нямаше да стане. А сега за една минута минаваш отсечката“, каза Бойко Борисов. “Виждате колко много стени сме направили, за да се укрепят свлачищата. Не сме се отказали от магистралата, ние сме си дали проекта“, беше категоричен министър-председателят.

Запитан за магистралата в Кресненското дефиле, Борисов заяви, че ще я направи до Кресна, а оттам да я правят всички „мераклии за власт, да намерят няколко милиарда, да я направят как искат. Ние сме направили проект“.

След 15-20 дни започва ударно строителството на тунела „Железница“ на магистралата, обеща предизборно Борисов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!