Бойко Борисов
Бойко Борисов Снимка: архив

Най-стабилното, което би било евроатлантическо мнозинство би било от първите три партии, както бе досега. Днес разбираме, че уплашени и отчаяни от резултатите си, искат ГЕРБ да понесе цялата отговорност. Това заяви Бойко Борисов по време на брифинг.

„Всички ни съветват да направим правителство, за да понесем само ние отговорност. Получаваме абсолютно популистки искания от другите партии. Даже колегите от ПП-ДБ не искат да ни се реваншират, че една година крепихме сглобката“, подчерта той. И се зарече: „Няма да дам на популисти да живеят на наш гръб. Няма да забравя билбордовете, няма да накарам да оживеят тези билбордове. Съжалявам, колегите от от ДПС се държаха отговорно, но ние от първия ден казваме, че само с тях и някаква друга малка подкрепа няма да е стабилно“.

„Колегите от ПП-ДБ си противоречат – щели да помагат за евроатлантическото управление. Като няма стабилно правителство, за какво ще помагат? Няма да има Шенген и еврозоната“, сподели той. Борисов не скри раздразнението си от изказване, че щели да чакат реванш и каза, че не е чесно такова отношение към тези, които ще ни вадят от кризата.

„За да има споделена отговорност, за да може да тръгнат преговорите, излъчихме колегите, които да видят дали имат смисъл да продължат преговорите. Отнасям се с голямо уважение към г-н Марков и зачитам неговите 100 000 гласа“, каза Борисов.

Подразних се от десетките анализатори, които твърдят, че всичко било договорено. Ние извън преговорния екип договорки не правим, подчерта той.

„Знам партията какво иска. Разкъсахме се по време на кампанията, но имаме един депутат по-малко. Със 68 депутати и толкова безотговорна политическа класа би било самоубийство“, каза Борисов. 

„Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре ще предложим за председател на Народното събрание Рая Назарян и от гласуването в зала ще стане ясно дали има смисъл да правим каквото и да било. Ако някой си мисли, че отивайки на седми избори ще си вдигне гласовете – е загубена кауза“, обяви лидерът на ГЕРБ.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук