Присъствал ли е Банкси на протестите срещу климатичните промени в Лондон през последните седмици?

Този въпрос си задават мнозина след като близо до лондонската станция „Марбъл арч“, където демонстрирана екоактивистите, се появи нов графит, поразително приличащ на рисунките на популярния творец.

Графитът изобразява момиченце, клекнало до току-що посадено растение и лопатка. Над главата на детето има надпис“ „От този момент отчаянието свършва и започва тактиката“.

В ръцете си момиченцето държи символа на „Икстинкшън рибелиън“ – екологичната организация, която организира протестите на срещу промените в климата в британската столица през последните две седмици.

Според експерти няма съмнение, че творбата е дело на Банкси, но неговото авторство все пак трябва да бъде доказано. Екипът на твореца, пожелал да запази анонимност през годините, все още не е коментирал.

Самоличността на Банкси се пази в тайна от началото на 90-те години, когато негови графити започват да се появяват на различни места не само във Великобритания, а и по света. Знае се, че той е роден в Бристол. Страницата му в Инстаграм има близо 6 милиона последователи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!