Генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие на визита у нас. Матиас Корман ще се срещне по-късно днес с премиера Гълъб Донев в Министерския съвет. Причината – официалното представяне на доклада „Икономически преглед на България”. Съдържанието на документа ще бъде презентирано пред медиите лично от Корман.

Един от приоритетите на външната ни политика е присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. А изготвянето на доклада е задължителна стъпка по пътя на България към членство в организацията.

Присъединяването към организацията е важен приоритет на външната политика на страната ни и във връзка с това България осъществява засилено сътрудничество с ОИСР в различни направления.

На 11 август миналата година Министерският съвет прие постановление за организация и координация на процеса на разговори и подготвителни дейности за присъединяване на страната ни към ОИСР. На 29 август 2022 г. се състоя първото заседание на междуведомствения координационен механизъм за присъединяване на страната към ОИСР.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук