Валери Симеонов
на снимката: Валери Симеонов

Един час Коалиционният съвет обсъждал вчера блокадите. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по Нова тв.

„Не мога да отговоря кой предложи премахването на палатките. На Коалиционния съвет един час обсъждахме въпроса. Стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата. Ако бяхме оставили така нещата, то можеше да се стигне до малка градска гражданска война“, каза Симеонов.

Думите на Симеонов противоречат на казаното от Никола Николов, пр на ГЕРБ пред БТВ. Той заяви, че не му е известно  на вчерашното заседание на Коалиционния съвет да е обсъждана такава тема.

Томислав Дончев изразил лично мнение за оставката, бил притиснат от журналистите

Валери Симеонов подчерта, че по никакъв начин не е била обсъждана оставката на кабинета „Борисов 3“.

„Евентуалната оставка на правителството в края на септември не е обсъждана. Това е лично мнение на Томислав Дончев, което той е изразил по Нов тв. Когато го попитахме защо го е казал, той отговори, че е бил притиснат по време на телевизионното предаване“, заяви Валери Симеонов

„Решението ни да останем на власт беше взето единодушно, включително и от Томислав Дончев“, добави той.

Симеонов отказа да коментира инцидентите по време на Националната конференция на ГЕРБ. Той заяви, че извършителите трябва да си понесат отговорността.

За записите Симеонов заяви, че не се знае дали са истина или не. Лично поставих въпроса вчера на Борисов за записите и чекмеджетата. По всички тези обвинения са насрочени проверки, извършват се технически експертизи по тези случаи, припомни Симеонов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук