Бойко Борисов, Търговски регистър
на снимката: Министър-председателят Бойко Борисов

Към премиерът Бойко Борисов има зададен депутатски въпрос, което предполага неговото участие в петъчния парламентарен контрол.

Народните представители от БСП Драгомир Стойнев, Георги Свиленски и Димитър Данчев искат да научат подробности от министър-председателя, относно създаването на Държавна агенция за пътна безопасност.

В контрола ще участва и вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. Тя ще отговаря на питане относно позицията на МВнР свързани с груба намеса на сръбските власти в изборите за Национален съвет на българското малцинство.

Към нея е зададен и въпрос за отношенията между България и Македония и позицията на Република България за името Северна Македония.

Николина Ангелкова, министър на туризма, ще очертае очакванията за зимния сезон и ще разясни комуникационни кампании за популяризиране на дестинация България.

В парламентарния контрол ще участва министърът на вътрешните работи Младен Маринов – относно осъществено международно оперативно сътрудничество при провеждането на съвместната операция с германските власти за задържането на извършителя на жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе.

Културният министър Боил Банов също ще отговаря на въпроси относно предоставяне на статут на недвижими културни ценности и напредъка на България в областта на защитата на интелектуалната собственост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!