Кирил Петков и Патриарх Неофит

В навечерието на Рождество Христово Негово Светейшество Патриарх Български и митрополит Софийски – Неофит отправи обръщение към българския народ. На празничното богослужение в храм „Св. Александър Невски“ присъства и премиерът Кирил Петков.

В словото си Патриарх Неофит призова вярващите да бъдат достойни за великото Божие благодеяние, да подражават на Божието човеколюбие и на Божията милост.

Патриарх Неофит

„Светът, в който живеем е същият както и в годините на земното служение на Спасителя – свят на страдание, болка и скръб, на злини и неправда. От мига на Боговъплъщението е посято семето на спасението, което трябва да дава плод във всекиго от нас – в нашите думи и дела, в живота ни според завещания от Христа Иисуса вечен и неизменен образец. Този свят ще познае, че сме чеда Божии, които обичаме Бога и следваме Неговите повели.

Само тогава, виждайки нашата любов, изразена не само на думи, но и на дела – оделотворени в милост и човеколюбие, във взаимопомощ и саможертва към всеки човек нуждаещ се от помощ, подкрепа и закрила, внимание и от искрена, нелицемерна любов“, се казва в словото на Патриарха.

В тежкото изпитание на пандемия нека бъдем мъдри и добри, призова още той.

Министър-председателят Кирил Петков присъства със семейството си на празничното богослужение.

Премиерът честити Рождество Христово на всички българи и призова да помислим какво заедно можем да направим за да бъде България по-добре.

„Нека да говорим за празници и за благополучие“, призова Петков.

Кирил Петков, Коледа

Петков и Неофит проведоха кратка среща, на която разговаряха за християнските ценности и за значението на съвместната работа на изпълнителната власт и църквата за благоденствието на българския народ.

„Пожелахме си заедно църквата и изпълнителната власт да работят рамо до рамо за лидирането и воденето на политики, които са най добри за българския народ“, каза премиерът.

Кирил Петков

В профила си в социалната мрежа „Facebook“ премиерът публикува снимка на празничната вечеря със семейството си и честити празника.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук