Бойко Борисов в джипа

Премиерът Бойко Борисов е на поредната си обиколка с джипа в страната. Този път министър-председателят се включи на живо в профила си във фейсбук от велинградското село Грашево. Борисов е придружаван от заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.  Премиерът обеща между 50 и 100 милиона лева за селата, включително и за пътища.

Видимо доволен от въодушевлението на хората в родопското село от срещата с него, премиерът отново се обърна към опонентите си.

„Много хубаво говорят на жълтите павета, но да дойдат в тези региони и да видят. Освен ГЕРБ и ДПС – каква война и каква битка се води между двете партии. Нека дойдат и видят, колко има от „Да, България“, от БСП, от Мая Манолова. Тук да дойдат и да видиме, където е войната между ГЕРБ и ДПС и кметовете са само от тези две партии. Нека тук да дойдат и да видят кой кой е в тази ситуация“, заяви премиерът.

Борисов се похвали,че управляващите са направили много за тези райони и обобщи:

„Войната е между ГЕРБ и ДПС, другите са за цвят и меродия“

Борисов използва посещението си, за да коментира протестите в страната. Според него хората, които са го чакали в селото, за да го видят са повече от протестиращите.

„Говорят от името на народа. Било народно въстание. Ами тези са повече от протестиращите, само дето са дошли тука, за да кажат за свършена работа, какво сме направили. Кои са идвали? Цветанов и Пеевски и нищо не са направили. Това казват. Или може и да са направили, не се вижда“, обърна се Борисов към спътниците на тръгване.

Премиерът обеща реконструкция на пътя и се похвали с нови автобуси за учениците от населеното място.

Хората настояха премиерът да дойде и на откриването на пътя, когато е готов и го поканиха и сега да го почерпят, но Борисов се оправда, че бърза тъй като спътникът му Николай Нанков се е оженил тайно в четвъртък и му бил обещал да не се бавят.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!