Киев
Опашка пред хранителен магазин в Киев.

Не всички украинци харесват политиката, която президентът Владимир Зеленски води. Според някои от тях напрежението и паниката в момента са плод на неговите решения или липсата на такива. По думите на анонимен източник на Дебати.бг в Киев настоящата власт е некомпетентна.

„Зеленски обеща мир, но когато дойде на власт не положи всички усилия  за да изпълни предизборните си обещания. Понякога той и членовете на екипа му изостряха ситуацията в Донбас чрез думите си. Антуражът на настоящия президент краде бюджетни пари в голям мащаб“, каза той.

„Не мога да кажа със сигурност какво предстои и какво ще направи Зеленски, но според много хора тук той не е положил достатъчно усилия за мирно разрешаване на ситуацията в Донбаск“.

На въпрос какво се случва в столицата и вярна ли е информацията, че населението там е потърсило убежище в метрото, той отговори, че паниката е пресилена и надувана от прозападните медии.

„Разрушени сгради в града няма“, каза още той.

Източникът ни потвърди, че след речта на Путин киевчани са чули около 3 експлозии извън града. Чут е бил и звук от летящ обект във въздуха, но не е ясно дали става дума за самолети или ракети.

На изхода на града има огромни задръствания от коли. Голяма част от гражданите искат да напуснат населеното място.

Киев, задръстване

Според него паниката е главно във властта и сред хората, които може би са пряко свързани със Зеленски.

 

Киев
Киевчани се редят на опашка и пред аптеките

Освен това банките са затворени. Работят само банкоматите.

Попитан защо според него Русия струпва войски по границата с Украйна. Анонимният ни източник се разколеба в достоверността на информацията, публикувана в медиите по този въпрос. Самият той обясни, че няма точна информация за броят на войските там.

По думите му наземната война е сведена до минимум, но се води друга война, която се крепи на дезинформация.

„Хората се нуждаят от истина. Те трябва да разберат какво се случва. Всичко трябва да бъде внимателно преразгледано“, обясни източникът ни.

Той изрази надежда да не се стига до война и обясни, че много хора използват тази дума, без да си дават сметка колко страшно нещо представлява тя.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук