Президентът Румен Радев свика днес Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). Срещата е от 14.00 часа на „Дондуков“ 2.

Темите, по които ще работи съвещателният орган при държавния глава, са: „Необходими финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID-19. Мерки за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на Република България с Република Турция“.

Президентът вече многократно призова парламента и парламентарно представените формации да се заемат със обсъждане и гласуване на актуализациите в бюджета, предлагани от служебното правителство, за да може страната ни да се справи с финансовите измерения на кризата, причинени от новата COVID-вълна. Средствата за нужни за подкрепа за бизнеса, за социални мерки, за здравеопазване, за спешната помощ, за медиците на първа линия и други.

Обсъждането на темата с новата мигрантска вълна на най-високо държавническо ниво се налага тъй като всички центрове за временно настаняване на нелегални мигранти към дирекция „Миграция“ на МВР – в Любимец и Бусманци, са изцяло препълнени. Бежанците са от различни държави – Афганистан, Ирак, Иран, Сирия, кюрди, палестинци. Сред тях има и жени и непълнолетни деца.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук