Секретарят на президента по правни и антикорупционни въпроси Пламен Узунов няма да подаде оставка заради снимките, на които е маскиран като Хитлер.

В понеделник той коментира, че неговият случай не може да се сравнява със скандалите около представителите на „Обединените патриоти“ в правителството, защото „ясно си личи, че снимките са правени по време на маскарад“.

Според Узунов изваждането им сега цели да го дискредитира, за да се удари по президентската институция.

Четвърти ден откакто предаването „Господари на ефира“ показа снимките, на които Узунов се е маскирал като Хитлер, държавният глава Румен Радев не е взел отношение по случая. Миналият месец обаче, президентът осъди снимките на „патриотите“, които също като Узунов твърдят, че се шегуват когато са позирали за нацистки поздрав.

Снимките, на които президентският съветник се е маскирал като Хитлер с униформа на българските Военновъздушни сили, не са от социалните мрежи, а са изпратени на редакционната поща на предаването.

Публикуването на снимките на Пламен Узунов идва няколко седмици след скандала със заместник-министъра на регионалното развитие от квотата на „патриотите“ Павел Тенев. Той подаде оставка на третия ден след назначението си, заради публикувана негова снимка с хитлеристки поздрав край восъчни фигури на нацисти в музея „Гревен“ в Париж.

След него в подобен скандал се замеси и друг представител на „Обединените патриоти“ – ръководителят на социалната дирекция в Министерството на отбраната Иво Антонов. Премиерът Бойко Борисов веднага поиска отстраняването му заради негова стара снимка пред германски танк „Майбах“ с протегната за нацистки поздрав ръка, но Антонов излезе в отпуск по болест, а военният министър Красимир Каракачанов го защити и все още не го е уволнил.

Президентът Радев взе специално отношение по темата, настоявайки за извинения от всички замесени в нацисткия скандал политици, като каза, че оставката е въпрос на морален избор.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!