Любомир Аламанов
На снимката: Любомир Аламанов

Всеки път, всеки един път, когато се промъкне мъничка мисъл дали пък да не се направи нещо заедно с ГЕРБ, стига ми само да чуя една минута от монолозите с елементи на караница от страна на Борисов.

Няма ляво, няма дясно, няма горе, няма долу, обещава се всичко, на всички, всякакви отстъпки, всякакви компромиси, само и само да прилъже някого. Целта, както винаги:

– Той да получи индулгенция;

– Той да управлява;

– Той да определя дневния ред.

Нищо друго няма значение. Нищо. Само Той.

А най-тъжно е като използва думата „отговорност“. Това е най-безотговорно използваната дума. Никога, по никакъв повод, за нищо не е поемал отговорност. А само се е оправдавал с други. И е спирал да ги познава.

Ясно е, че който се подлъже да подкрепи ГЕРБ сега за управление, ще се случи същото като при предишните правителства: лъжи, истерии, липса на реални реформи, усвояване на евро-средства от приятелски фирми, продължаване на разпада на институциите, увеличаване на корупцията, изчезване на коалиционните партньори от политическата сцена.

Като в кошмарен кръг се въртим ден след ден, месец след месец, година след година.

Не знам как ще измъкнем. Не знам.

Спокоен ден!

Коментарът е публикуван във фейсбук профила на автора. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ. Поводът е първото изказване на лидера на ГЕРБ след изборите, в което той очерта варианти за излизане от кризата.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук