принц Хари

Британският принц Хари разказа в предаването „The Me You Can’t See” на телевизия Apple TV+ за своите психологически проблеми и хладните отношения с останалите членове на кралското семейство.

Внукът на кралица Елизабет II призна, че е злоупотребявал дълго време с алкохол и е вземал наркотици, опитвайки са да потуши неутихващата болка след смъртта на майка си – принцеса Даяна. Периодът между 2012 и 2016 г. са били за него „кошмарни”. Тогава е имал пристъпи на тревога и паника и за една вечер е изпивал седмичната норма алкохол само за да не даде възможност негативни емоции да се проявят.

Преломен момент за наследника на британската корона е било запознанството му с бъдещата му съпруга Мегън Маркъл. Както разказва Хари, по онова време, през 2016 г., той започнал за първи път да посещава сеанси при психотерапевт, тъй като осъзнал, че може да изгради стабилни семейни отношения, само ако се справи с миналото.

Когато изгубил майка си, Хари не получил необходимата подкрепа от близките си, които се стараели да не говорят за смъртта на принцеса Даяна, а от детето изисквали да проявява сдържаност и да понася мълчаливо загубата. Той бил критикуван от баща си принц Чарлз, който не се опитал да защити синовете си от горчивия опит, свързан с ролята да бъдеш член на кралското семейство.

Пред водещата на предаването Опра Уинфри принц Хари сподели също, че се е сблъскал с липсата на разбиране и подкрепа и след женитбата си, когато британските таблоиди започнали да тормозят съпругата му, която в резултат на това започнала да мисли за самоубийство.

„Чувствах се напълно безпомощен и мислех, че семейството ми ще ми помогне, но всяка молба, всяко оплакване, всеки тревожен знак бяха посрещани с абсолютно мълчание или пренебрежение”, каза Хари. Той призна, че преди няколко години заедно със съпругата си се опитали да играят по написаните правила, както го съветвали членовете на кралското обкръжение, но сега „никога повече няма да го накарат да мълчи” за проблемите, с които се е сблъскал той и избраницата му.

„В мен има адски много от майка ми”, каза принцът.

„Струва ми се, че не съм част от системата, но съм здраво затънал в нея. Единственият начин да бъдеш свободен е да се откъснеш и да кажеш истината.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук