принц уилям и кейт

Предприемачите да се съсредоточат върху спасяването на Земята, вместо да се занимават с космически туризъм. За това призова принц Уилям в интервю за BBC.

Херцогът на Кеймбридж каза, че големите мозъци и умове трябва да се „опитват да поправят тази планета, а не да се опитват да намерят следващото място, където да отидат да живеят“. Той също така предупреди за нарастване на „климатичната тревожност“ сред младите поколения.

Уилям говори пред Newscast на BBC преди първата награда Earthshot, за да възнагради онези, които се опитват да спасят планетата. Името на наградата е препратка към „лунната“ амбиция на Америка от 60-те години, която видя тогавашния президент Джон Кенеди да се ангажира да изкара човек на Луната в рамките на десетилетие.

В сряда холивудският актьор Уилям Шатнър ​​стана най-възрастният човек, излетял в космоса, след като се взриви на борда на подорбиталната капсула Blue Origin, разработена от милиардера основател на Amazon Джеф Безос.

В заключение Уилям каза, че няма „абсолютно никакъв интерес“ да лети в Космоса, като добави, че има „фундаментален въпрос“ относно цената на въглерода за космическите полети.

Той каза, че Чарлз, вдъхновен от баща си, покойния херцог на Единбург, „говори много повече за изменението на климата, много рано, преди някой друг да помисли, че това е тема“.

Петима ще са победителите в наградата Earthshot, всеки от които ще получи 1 милион паунда, ще бъдат обявени на церемония по-късно този месец.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!