Емил Соколов
На снимката: Емил Соколов.

„Целта на „Продължаваме промяната“ не беше да легитимират ГЕРБ, както слушаме последните дни – че едва ли не виждат ГЕРБ като партньор. Никой в ПП не вижда ГЕРБ като партньор. Това беше опит от страна на ПП да напомнят защо с ГЕРБ не може да се работи“.

Това каза в интервю за ДЕБАТИ политическият анализатор и историк Емил Соколов по повод срещата между ПП и ГЕРБ, която се проведе във вторник.

„На срещата стана ясно, че освен всички основателни притеснения за корупцията в ГЕРБ, чисто и по основните политики – за бюджета, за минималната заплата, за пенсиите и т.н., има доста сериозни различия. Можем да говорим за идеологически различия, не само по оста „корупция-антикорупция“, смята още Соколов.

„Тази среща беше опит ПП да откликне на натиска, че едва ли не са недиалогични, тласкат страната към избори и да покажат, че са склонни да проведaт някакъв диалог, като по този начин напомнят, че дори и диалог с ГЕРБ да се проведе, проблемите остават“, обясни той.

Какво показа срещата между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ и окончателно ли е разделението между партията на Кирил Петков и Асен Василев и БСП, четете цялото интервю утре на ДЕБАТИ.БГ…

Още актуални коментари – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук