Илчев Караянчева
Той вече няма да плаща данъци за Долно Уйно.

Бившият ректор на Софийския университет проф. Иван Илчев спира да плаща данъците си за къщата си в кюстендилското село Долно Уйно. Това става ясно от писмо на известния ни учен-историк до кмета на Кюстендил Петър Паунов, съобщи БНР.

В писмото си проф. Илчев пише, че акуратно и редовно е плащал задълженията си – данъци, сметки за ток, вода и т.н. Няколко пъти  разговарял с кмета на общината за окаяното състояние на пътя за махалата Корнец – около 1300 м. На практика собствениците на имоти са лишени от достъп до тях. Поради липсата на път собствениците започнали да зарязват къщите си, водоснабдяването и токът спрели. Зачестили набези на крадци и тази година всички къщи в махалата, без изключение, са разбити и окрадени.

Кметът на общината обещавал да направи възможното за подобряване на пътя до махала Корнец, но така и нищо нe последвало.

Като имам предвид, че тридесет години ръководството на общината не е направило абсолютно нищо, за да изпълни задълженията си и да осигури елементарни условия на живот на някои от своите уважаващи законите граждани, декларирам, че спирам да плащам данъчните си задължения към нея. По мое скромно мнение би трябвало да има поне някакво равновесие в отговорностите. Правя го не защото ще си спестя излишни разходи, нито пък за да нанеса вреди на бюджета на общината – него бълха го ухапала – а в знак на протест против Вашето и на подчинените Ви бездействие и безхаберие“

Така завършва писмото си чл. кор. на БАН, проф. д. и. н. Иван Илчев, бивш ректор на СУ „Св. Климент Охридски“ и ръководител на един от четирите в България Центрове за върхови постижения „Наследство БГ“.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов каза, че не е получил писмото на проф.Илчев:

„Ако е постъпило писмо, ще отговорим. Не мога да кажа нищо.“

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук