Близо 1400 работници ще бъдат освободени от трите завода  на „АЛС България “ ООД. Южноафриканската компания Automotive Leather Company прекратява изцяло производството на кожени автомобилни тапицерии у нас заради влошаващите се финансови резултати през последните две години, както и заради липсата на работна ръка и натиск за по-ниски цени.

Mестното дружество „АЛС България“ има общо три завода в страната с 1400 души персонал. От дружеството уточняват, че работниците са били уведомени за решението в петък. За миналата година компанията е понижили приходите си с 24% до 122.7 млн. лв. Българското звено в последно време е изпълнявало поръчки основно за MINI, а продажбите на този бранд на BMW са паднали с 3% за 2018.  Това е единственият бранд на групата, който отчита по-малко продажби в сравнение с предходната година.

Основната причина, която посочват от компанията е недостигът на работна ръка. През есента АЛС обяви, че свива производството си в Благоевград и го изнася в по-малко помещение. Другите два обекта на дружеството са в Ихтиман и Мусачево.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук