Атанас Чобанов
на снимката: Атанас Чобанов

Днес на сайта на прокуратурата излезе съобщение, че се издирва главният редактор на сайта „БиволЪ” Атанас Чобанов по досъдебното производство срещу служители на „ТАД Груп“, във връзка с факти, относими по предмета на доказване.

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на Република Франция. В рамките на разследването трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов.

Европейската заповед за разследване ще бъде изпратена на френските власти, тъй като там е постоянният адрес на главния редактор на сайта.

Медията „БиволЪ” от години е критична към властта и преди няколко дни беше свързана с аферата „ТАД груп”.

Там „хакерът” Кристиян беше заподозрян, че е търсил данни, предназначени именно за „БиволЪ”.

Днес прокуратурата публикува и събрани,  доказателства в подкрепа на тезата си, че „ТАД груп” е извършвала неправомерни дейности по извличане на данни от граждани и фирми.

Установено е, че има неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества.

Относно личните данни на магистрати, такива са събирани основно за прокурори и следователи, а папката е със заглавие: “ Ne se chistiiiii“. Любопитно е да се отбележи, че информацията от прокуратурата пакетно присъстват Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук