Димитров
Николай Димитров - кмет на Несебър

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на община Несебър Николай Димитров.

Припомняме, че той беше изненадващо обвинен като ръководител на организирана престъпна група за престъпления срещу изборните права на гражданите, само няколко дни преди местните избори. Негов основен опонент беше кандидатът на ГЕРБ Атанас Терзиев. Макар и в ареста Димитров спечели четвърти мандат още на първия тур, въпреки задържането си, с подкрепата на 59,49% от хората в Несебър.

На 23 декември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на Димитров от „Задържане под стража“ в „Гаранция в пари“ в размер на 50 000 лева. Съдът определи, че не е налице опасност той да се укрие, отпаднала е и опасността да извърши ново престъпление, доколкото са събрани значителен обем доказателства по досъдебното производство.

На 27 декември 2019 г. определената на Николай Димитров парична гаранция бе внесена и от 2 януари 2020 г. той отново изпълнява функциите на кмет на община Несебър.

Специализираната прокуратура поиска отстраняването му от длъжност до приключване на досъдебното производство, тъй като в качеството си на кмет той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!