български паспорти
Адониев е имал "златен български паспорт", но му е бил отнет

Спецпрокуратурата се похвали, че е образувала досъдебно произвеодство за във връзка със сигнал относно придобиване на българско гражданство или така наречените „златни паспорти“.

 Разследващи и прокурори са влезнали в три министерства – Министерство на правосъдието – дирекция „Българско гражданство“, МВР – дирекция „Миграция“ и Министерство на икономика

Макар да се създава впечатление, че акцията е с цел дискредитиране на новите управляващи, припомняме, че процедурата за издаване на такъв тип паспорти обикновено продължава около една година.

„В периода 2015-2021 година е действала организирана престъпна група с користна цел, като в нея са участвали и служители на Българската агенция за инвестиции“, заявиха още от прокуратурата

Остава въпросът защо държавното обвинение не се активизира по-рано с тези разкрития, които могат да застрашат интересите на България в ЕС и евентуалното ни членство в Шенген.

Сигналът беше подаден от депутата на ДПС Хамид Хамид, като още няма информация колко са били паспортите. Това стана точно в момент, в който натискът към главният прокурор се засили и се търсят начини за законовото му отстраняване от поста.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук