Васил Божков
на снимката: Васил Божков

Нови 7 обвинения срещу бизнесмена Васил Божков се добавят към досегашните 11. Първоначално на Божков бе повдигнато обвинение за принуда, изнудване, заплахи и неплащане на такси. Към това дело бе присъединено, по думите на наблюдаващия прокурор, и друго – че печалбите от национланата лотария не са били истински. После прокуратурата съобщи, че материали са отделени в ново досъдебно производство – за убийства и изнасилвания. По него дори се събираха жалби чрез горещ телефон.

Днес стана идвестно, че Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков и за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления, съобщиха от спецпрокуратурата. Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на Република България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления. Хазартният бос е привлечен под отговорност иза поръчителство на 4 убийства.

Васил Божков отговори на прокуратурата чрез социалната мрежа „Facebook“ в продължение на задочния диалог между него и обвинителите.

„След току-що обявените поредни седем обвинения от спецпрокуратурата, ще направя официално признание, което може да доведе и до ново обвинение. Признавам се за виновен за разкриване на безчинствата и грабежите на хунтата. Възнамерявам да продължа да го правя“, заявява бизнесменът в своя профил.

Едно от новите обвинения е за ръководене на организирана престъпна група с участието на още трима души, създадена с цел извършване на тежки умишлени престъпления. Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления, уточняват от спецпрокуратурата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!