Наводнение в Царево
Наводнението в Царево. Снимка: Facebook

Извършена е първа аутопсия на телата на четирите жертви на водния апокалипсис в Царево. Според окръжна прокуратура в Бургас има достатъчно данни за извършени престъпления.

„Визираният от мен текст гласи, че се наказва лицето, което поради незнание или немърливо изпълнение на занятие или друга правна регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, причини смърт другиму. Тук имаме смърт на няколко лица“, каза пред БТВ окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Екип следователи веднага е направил оглед на моста, като са използвани специализирана техника и дрон, който е заснел с високо качество мястото на събитията.

На базата на всичко това ще бъде изготвена техническа експертиза, ще се уточнява и кога е последният ремонт на моста в Царево. Дали въпросното съоръжение е било построено и поддържано, разбира се, в съответствие със строително-техническите изисквания. За това има ли данни за компрометиране на моста при последния ремонт. Събирането на всички относими към предмета на доказване и доказателствени източници ще отговорят меродавно на въпроса компрометиран ли е и в каква степен, допълни Чинев.

Разследващите са разпитали и очевици на трагичните събития.

Искам да дам уверение на цялата общественост, че ще положим всички усилия, за да проведем всестрано, обективно и пълно разследване, което дължим на паметта на загиналите хора и на възможността в бъдеще да преотвратим подобни трагични инциденти, каза още Георги Чинев.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук