Прокуратурата започна проверка по повод изнесените пред временната парламентарна комисия за ревизия на работата на правителствата в последните десет години твърдения направени от бизнесмена Светослав Илчевски, заяви за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Припомняме, че в две поредни изслушвания във временната парламентарна комисия за ревизия на работата на правителствата в последните десет години – в сряда и в петък, Илчовски направи шокиращи изявления за плащани от него подкупи от близо 1 млн. лв., за фиктивни сделки за 60-70 млн. лв., за рекет над фермери с цените за напояване, за златото в чекмеджетата на премиера в оставка Бойко Борисов и други. Повечето обвинения, които той отправи бяха свързани със собственика на фирмата „Градус “ Иван Ангелов. Той на свой ред обвини Илчовски в лъжи и се закани да го даде на прокуратурата.

Милева заяви, че действията на държавното обвинение започнали преди няколко дни. В конкретния случай ще бъдат проверявани твърденията на двамата бизнесмени – Светослав Илчовски и Иван Ангелов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук