книга

Традиционният Пролетен базар на книгата ще бъде открит в идния понеделник, на 30 май. Базарът ще продължи до 5 юни (идната неделя).

15-тото издание на Пролетния базар ще позволи на рекорден за базара брой издатели от цялата страна да представят рекорден брой книги от всички жанрове. По традиция, щандовете и шатрите на издателствата ще са разположени пред Националния дворец на културата.

Темата на тазгодишното издание на Пролетния базар е „Грамотността“, съобщават организаторите на събитието – Асоциация „Българска книга“. Посетителите ще имат възможност да открият редки и за първи път издадени у нас творби сред над 15 000 заглавия на повече от 130 издателства, разположени в над 60 шатри на повече от 1500 кв. м изложбена площ.

Официалното откриване на базара ще бъде в понеделник от 11:00 часа в парка пред НДК.

Паралелни мероприятия на събитието ще вървят в книжарници, литературни клубове и много други локации на партньори в столицата. Организаторите обещават общо 40 премиери на книги в рамките на базара.

В рамките на Пролетния базар на книгата ще се проведе и петия Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Денят на детето – 1 юни, ще бъде акцент през панаирната седмица.

Програмата на Пролетния базар на книгата включва премиери на нови книги, срещи с автори, преводачи и издатели, дискусии, презентации, игри за децата, състезания по грамотност, литературни четения и др.

Пролетният базар на книгата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г. Тази година Пролетният базар се провежда под патронажа на министъра на културата.

Още новини за култура – четете тук.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук