Фейсбук, срив

„Фейсбук“ вини „промяна на сървърната конфигурация“ за вчерашния огромен срив на социалната мрежа. Сривът продължи около 12 часа и засегна голяма част от света, като най-засегнати бяха потребителите в Северна Америка и Европа (Великобритания, Франция, Италия, Испания, Гърция и др.)

След като потвърдиха за проблема, от „Фейсбук“ не дадоха повече информация близо 24 часа, преди да пуснат обяснение и извинение около 16:30 ч. централно гринуичко време.

„Вчера в резултата на промяна на сървърната конфигурация много хора не можеха да използват приложението и услугите ни – написаха от „Фейсбук“ в „Туитър“ – В момента решаваме проблема и нашите системи се възстановят. Много съжаляваме за неудобството и оценяваме търпението на всички.“

Този срив се смята за най-големия в историята на интернет гиганта. Засегнал е около 2.7 милиарда потребители в тази социална мрежа, „Инстаграм“ и приложението му за съобщение.

В сряда от компанията съобщиха, че не става въпрос външна атака. Междувременно в „Туитър“ хаштаговете „Фейсбук падна“ (#FacebookDown) набраха популярност.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!