Пирогов
На снимката: "Пирогов"

Жената, която е придружавала вчера Алексей Петров по време на фаталната разходка в гората, е преминала критичната точка остава в тежко състояние. Това съобщиха на брифинг пред медиите от болница „Пирогов“, където беше докарана малко след покушението. Тя е била с две рани – на ръката и гърдите.

Лекарите продължават да се борят за живота на жената, която беше простреляна вчера по време на покушението срещу Алексей Петров. Това което се знае, че е била докарана в лечебното заведение в контактно състояние и впоследствие е била приведена в медикаментозна кома.

Претърпяла е две операции – на ръката и на гръдния кош. По последна информация тя все още е с опасност за живота. Тя е на видима възраст между 47 и 48 години, макар че се появиха спекулации, все още самоличността ѝ не е ясна.

В момента тя все още е интубирана, не е в съзнание и не е разговаряла с никой за убийството. При жената има охрана.

„Нощта е минала спокойно за пациентката. Интубирана е. За да бъде разпитана жената, тя трябва да е в съзнание и да бъде екстубирана. Тя е на апаратна вентилация и не може да говори, в съзнание е относително. Бихме казали, че критичния момент е преминал и няма опасност за живота, но състоянието ѝ тежко“, заяви на брифинг Валентин Димитров – изпълнителен директор на „Пирогов“.

През годините Алексей Петров на два пъти беше мишена на покушения, преди да бъде убит вчера. Името му се свързва с едно от знаковите дела срещу организираната престъпност, известно като „Октопод“. След парламентарните избори през април се появи информация, че е имал посредническа роля при сформирането на сегашното правителство.

А междувременно продължава разследването на убийството на бизнесмена. То беше извършено вчера по време на разходка.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук