алексей петров

„Убийството на Алексей Петров е професионално направено. Теренът позволява изстрел от близко разстояние от скрита позиция, което е безопасно за стрелеца. Има широка възможност за различни пътеки за скрит отход от атентата“, каза пред bTV доц. Милен Иванов, бивш ректор на Академията на МВР.

„Моето мнение е, че изстрелът е направен без оптика. Разстоянията са къси – не повече от 100 метра, а един добре подготвен стрелец може да произведе сигурен изстрел“, добави той.

„Никой не ходи да извършва атентати с телефон в джоба. Обхват нямат и жертвите. Няма как да им се окаже бърза помощ. Странно е

професионалист като Алексей Петров

да допусне такъв начин на живот, който да бъде лесно предвидим и изчислен от евентуален атентатор. За да се направи засада на такова място, трябва да знаете, че целта ще дойде и се разхожда там често“, обясни доц. Иванов.

„На такова разстояние, на което охранителите са се намирали, е абсурдно да се вземат мерки. Срещу такъв стрелец, най-вероятно с дългоцевно оръжие, няма какво да се направи. При такива атентати се използват популярни оръжия, които лесно могат да бъдат набавени. Най-вероятно оръжието е клонинг на автомат „Калашников“ или ловна карабина“, посочи той.

Иванов обясни, че може да се предположи, че има свързаност между убийството на Къро в Южна Африка, смъртта на Ангел Христов и убийството на Алексей Петров.

„Следвайки логиката на събитията, това убийство няма да е последното. Нещо се случва в „ъндърграунда“, нещо се случва в обществото ни, за да може да има такава поредица от такива тежки престъпления“, подчерта той.

Профилът на извършителя

„Вижда се като фактология, че извършителят е професионалист, бивш военен, но не е изключено и да е ловец. В ловните среди има добри стрелци, които познават гористите местности. Скептичен съм към версията за двама стрелци. Подобни атентати се извършват от „самотни вълци“. Всеки излишен човек в организацията на един такъв атентат е излишен свидетел“, обясни бившият ректор на Академията на МВР. Според него е възможно извършителят да е чужденец.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук