Нов протест пред Съдебната палата с искане за оставката на главния прокуров Иван Гешев.

„Обявяваме началото на акцията „Гешев вън“. Няма да се пречи на гражданите и институциите да работят. Основното ни искане е оставката на на главния прокурор Иван Гешев.“ Това заяви Георги Георгиев от БОЕЦ.

„Заедно с „Правосъдие за всеки“ и Демократична България ще извървим пътя за оставката на Гешев, както заедно извървяхме пътя за оставката на Борисов“, добави Георгиев.

„От днес в рамките на работното време от 8.30 сутринта и вечер до 18 часа ще има граждански постове на „Боец”, заедно с другите организации, които няма да допускат Гешев в сградата“, каза той.

„Ние не блокираме работата на държавните институции и на съда, и на прокуратурата, те са блокирани отдавна от такива като Гешев, които защитават Пеевски, Борисов, останалите олигарси, които пък източват българските ресурси. Ние ще блокираме Съдебната палата, за да не влиза всеки ден престъпността, когато влиза Гешев в тази сграда, той води със себе си задкулисието“, каза Методи Лалов от Демократична България , който посочи, че подкрепят „Боец”.

От вчера пред Съдебната палата има палатков лагер. Участниците в протеста искат незабавна оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Очаквайте подробности.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!