протест, Банкя

„Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна кампания. Има граници, които не трябва да се преминават. Днес за пореден път „пазителите на демокрацията“ тормозят най-нагло децата ми, и то в техния дом. Нито те, нито синът на президента заслужават подобен тормоз“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод днешните провокации пред дома му, както и случая, касаещ сина на президента.

„Опитаха се да ме пречупят с компромати и шпиони – не успяха. Сега това ли успяха да измислят демократите? Това ли е върховенството на закона, това ли са демократите“, попита Борисов и добави: „Докато ние правим така, че хората да живеят в по-добра среда, те отишли, шпицкомандите на Радев, Мая и подобни политици – децата ми реват у нас, внуците реват – тези са демократите“, отбеляза Борисов. Министър-председателят посочи, че познава сина на президента Радев – умно, красиво момче, спортист.

„Не ви ли е срам да правите така с децата? Пак казвам – познавам го, много ми е симпатичен. На тази възраст всеки може да наруши нещо, ние сигурно с баща му сме правили по-големи глупости. Оставете ги на мира!“, добави премиерът.

Премиерът Бойко Борисов коментира темата в Елхово, където направи оглед на изградената пречиствателна станция за отпадни води.

Протеста пред Банкя на майките на децата с увреждания

Протестно автошествие се проведе от центъра на София днес до Банкя. Целта на акцията беше да поиска оставката на правителството и лично на премиера Борисов, а сред участниците са майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“.

протест, Банкя протест, Банкя

Вера Иванова от инициативата припомни, че за оставка на кабинета настояват от началото на март миналата година. Тя съобщи, че са внесли писмо в Министерски съвет, с което уведомяват Борисов, че ще бъдат пред дома му в Банкя. „И го предизвикваме да бъде там и да излезе като мъж при нас”, посочи тя.

Протестиращите тръгнаха от паркинга на Българска народна банка и стигнаха с колите до Банкя. Сред скандиранията, които се чуваха пред дома на Борисов в Банкя бяха „Оставка”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук