Министерство на енергетиката

Гражданско сдружение „БОЕЦ“ внесе в Министерството на енергетиката искане служебният министър на енергетиката Росен Христов да гарантира, че няма да преговаря с „Газпром“ за доставка на газ, съобщи БНР. Целта по думите на Георги Георгиев, председател на сдружението, е защитата на националната сигурност.

„В момента и руският газ е скъп. Сигурността е най-важното, сигурността на доставките и сигурността на страната. Може ли някой от нашите управляващи в момента, който и да е той, да ни гарантира, че ако сключим нов договор с „Газпром“, джуджето в Кремъл няма да се събуди една сутрин и отново да затвори крана? „Газпром“ не продава газ, „Газпром“ продава зависимост“, заяви той.

Протестиращите настояха Христов да подпише документ, в който да заяви, че няма да преговаря с „Газпром“ или друг руски доставчик заради националната сигурност и интерес на България.

От БОЕЦ казаха, че им е била обещана среща със служебния енергиен министър. Но Росен Христов се е скрил, „по начина, по който правели и министрите на Бойко Борисов“.

С цветно тиксо от БОЕЦ изписаха символа на Русия – буквата „Z“ – на стъклата на министерството. По време на протеста от БОЕЦ събираха подписи за отстраняване от поста на президента Румен Радев.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук