протест

Планираният протест на симпатизанти на ГЕРБ, които тази сутрин се събраха пред президентството, за да поискат оставката на Румен Радев, не успя да привлече достатъчно интерес. Най-забележителната част от шествието се оказа заформянето на масово хоро. 

Припомняме, че организатор на протеста беше ММА-състезателя Станислав Недков – Стъки. Участниците в демонстрацията протестираха и срещу последните решения на Народното събрание за промени в Изборния кодекс. Те заплашиха, че ще бъдат на площада и през следващите дни, след което някои от тях отново се отправиха към пл. „Независимост“.

Симпатизантите на ГЕРБ бяха посрещнати от контраагитка, заела места на „Дондуков“ 2 по-рано. В контрапроявата участват отец Дионийси, Йоло Денев и други лица от летните протести.

Засилено беше полицейското присъствие, за да не се стигне до опасна близост.

“С мирен надпартиен протест да кажем не на комунисти, соросоиди, джендъри и национални предатели. България има нужда от държавници обединители, а не разединители и чуждопоклонници“ – такъв е официално лозунгът на митинга на Стъки.

Въпреки гръмките „искания“ на поддръжниците на ГЕРБ, в изказванията направени от лидерите на протеста липсваше ясна и точна формулировка какви са мотивите за недоволството им.

Самият Недков стигна до плоски опити да подразни учасниците в контрапротеста.От микрофон той поздрави „пристигналите от Варна, Бургас…“.Прати поздрав и на „хората отстреща“, иронизирайки ги, че не са много.

В един момент сподвижниците му извиха хоро, а думата после взе медийният деятел Юлий Москов. Той разкритикува машинното гласуване и други решения на новото парламентарно мнозинство.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!