Христо Иванов декларация
На снимката: Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България"

„Демократична България“ (ДБ) предлага парламентът да излезе с декларация, израз на ясен евроатлантически консенсус. Това обяви председателят на парламентарната група Христо Иванов.

Иванов подчерта, че отношението към геополитическата ориентация на страната ни е изключително важно.

„Ако някой от ГЕРБ има самостоятелно мислене, да помоли премиера в оставка да спре с експлоатацията на тези теми“, каза депутатът.

„В тази връзка и във връзка с предстоящия Гергьовден „Демократична България“ внесе проект за декларация на НС, ориентиран с оглед на важните събития, които ще се случат в периода, когато няма да има действащ парламент, за да бъде осигурен ясен политически консенсус по тези теми“, обясни председателят на ПГ „Демократична България“.

На 14 юни предстои среща на върха на НАТО, сред чийто акценти са сигурността в нашия регион и провеждане на изданието на инициативата „Три морета“, припомни Иванов. Затова, по думите му, НС трябва възможно най-бързо да приеме декларация, която да е израз на ясен евроатлантически консенсус. Това обхваща важни въпроси като развитие на отбраната, науката, иновациите и бизнеса.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!