Ахмед Доган, резиденция
Източник: Биволъ

Протестиращи днес оставиха край оградата на имота, свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган баница и две „почетни оставки“ – на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, съобщи БНР. Това бе напарвено в рамките на станалото вече традиционно събитие „Доган сарай бийч фестивал“, което бе организирано и днес в парк „Росенец“.

За Доган бе оставена и баница – символ на властта, посочвайки, че именно той разпределя порциите от нея. Почетният председател на ДПС получи и приятно четиво заедно с баницата: книгата на Стефан Цвайг „Между власт и морал рядко има връзка“.

Снимка: БНР

Баницата е била приготвена от Сийка Николова, която заяви пред БНР:

„Идеята ми дойде, защото Доган веднъж каза: „Нали знаете, че аз разпределям баницата в България“. Той е винаги балансът в политиката“.

Актове, че част от постройките в т. нар. летни сараи на Ахмед Доган са незаконни, са разлепени на сградите в парк „Росенец“. Едва няколко от сградите там са със строителни документи, твърди БНР – Бургас. Останалите били издигнати без разрешение за строеж, без инвестиционни проекти и съгласуване с контролните органи. В разлепените актове е посочено, че строителят на обектите е „неизвестен“. Част от тях са издигнати в имоти на „Хермес Солар“, а други – в държавни парцели. Едната двуетажна постройка е вдигната на плажната ивица.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!