Изявлението Бойко Борисов е пореден опит за печелене на време и проява на страх. Това написаха във Фейсбук от ядрото на протестите т.нар Отровно трио. По думите им в т.нар. предложения не са чули никаква готовност за вадене на Прокуратурата от съдебната система, нито за машинно и електронно дистанционно гласуване.

На практика нито едно от исканията на протеста не е уважено. Затова те продължават.

Предложенията на министър-председателя за свикване на Велико народно събрание и нова Конституция са опит за измъкване от ситуацията. Това заяви юристът и психолог Десислава Христова, която е една от протестиращите в Триъгълника на властта.

„Този кабинет и това Народно събрание не трябва да функционират повече и другото, което е с тези чупки, които той предлага, прикрити под формата на реформи всъщност бяга от служебно правителство“, заявява Десислава Христова.

 

37-ия ден на народно недоволство започна с напрежение, след като полицията освободи блокираното снощи кръстовище при Румънското посолство. До насилие обаче не се стигна. Даниела Йовчева отказва да напусне и е задържана от ограните на реда.

„В 4.30, 5 без нещо сутринта на кръстовището бяхме 12 души и се появиха не мога да се закълна дали 150 или 200, много хора, полиция, жандармерия. Ако идеята е да сте много страшни, е , не сте. Тъй като аз и синът ми отказахме да изпълним доброволно заповед да освободим кръстовището се наложи да ни задържат“, разказва Даниела Йовчева.

 

Така днес останаха затворени трите кръстовища при Орлов мост, Ректората и площад Независимост.

За кратко днес беше блокирано и движението през граничен пункт „Калотина”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук