Отровното трио
На снимката: проф. Велислав Минеков, адв.Николай Хаджигенов и Арман Бабикян

В Деня на независимостта протестиращите организират третото Велико народно въстание. Демонстрацията е насрочена за 17 часа в „Триъгълника на властта“. Този път протестът е в неработен ден, като целта е в него да се включат повече хора от цялата страна.

„За нас Борисов е не просто диктатор, не просто зло. Борисов е миналото, вече миналото. Именно заради това на 22-ри септември ще чуете петте приоритета, които според нас, са необходими за изход на България от тази помийна яма, в която ни завлече управлението на Борисов“, заяви адвокат Николай Хаджигенов от т.нар „Отровно трио“, което е организационното ядро на протестите.

Арман Бабикян допълни, че преговори с Борисов няма да бъдат водени, а след оставката му народът ще води разговори за следващото управление на страната.

 

Тази вечер протестите продължават. За 67-и път недоволните от управлението се събраха на пл. „Независимост“, за да покажат, че няма да се откажат докато не бъдат изпълнeни исканията им за оставки на правителството и на главния прокурор.

И тази вечер инициаторите на протеста използваха сградата на Народното събрание като киноекран. Този път беш прожектирано видеопосланието, което евродепутатът Клеър Дейли отправи към протестиращите българи в Брюксел. Стана ясно и че инициаторите на протеста ще направят всичко възможно Дейли да дойде в София.

След 21.30 протестиращите се отправиха на традиционното си шествие към Орлов мост. Емблематичното кръстовище беше отново блокирано в знак на протест.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук