протест
Протест - ден 77

За 77-и пореден ден се събраха недоволни граждани на антиправителствен протест в центъра на София. Това е първият митинг след третото издание на „велико народно въстание“, което събра хиляди хора вчера в „триъгълника на властта“.

„Шест часа беше блокиран Дунав мост, поздравления. Поздравления и за нашите приятели в Пловдив. Благодаря на всички около 140 000 души, които намериха време, усилие, труд, средства, за да стигнат до София и да участват в Третото велико народно въстание“, заяви Арман Бабикян.

Gepostet von Инициатива "Правосъдие за всеки" am Mittwoch, 23. September 2020

„Около 27 от най-авторитетните световни медии отразиха вчерашните протести в България. Това, което се случи вчера беше поредният шамар по властта на Бойко Борисов, защото неговите министри и прислужници се занимават с това да броят колко сме всяка вечер. Всеки път, в който ние решим, можем да изпълним площада от Руската църква до края на ЦУМ“, подчерта Бабикян.

Днес Отровното трио изпратиха позиция с 5 ключови точки за пътя напред:

  • Спиране на кражбите;
  • Промяна и борба за справедливост;
  • Инвестиция в бъдещето на поколенията;
  • Икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация;
  • Качество и ефективност на държавните институции.

„Бяхме независими вчера, защото бяхме заедно и от нас зависи какво ще се случва в България, как ще живеем ние, това решаваме ние“, подчерта още Бабикян.

„Моля за постоянство и търпение. Имаме много работа и всеки един от нас ще трябва да я върши“, заяви финансистът Мартин Заимов, този път нямаме право на грешка, добави той.

Вчера на празничния 22 септември хиляди граждани дойдоха на площада в центъра на София, за да заявят отново недоволството си от управлението на страната. Това беше и третото Велико народно въстание, организирано от протестиращите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!