28-и ден продължава народното недоволство. Хората настояват за оставките на правителството и на главния прокурор и за провеждането на предсрочни избори.

Блокадите вече излизат от пределите на столицата. Снощи за няколко часа беше затворен пътя за Турция. Магистрала „Марица“ беше блокиран при пътния възел за Капитан Андреево.

Акцията не беше предварително публично оповестена. За нея стана ясно от видеа в профила на „Отровното трио“ във Facebook. На място се появи и адвокат Николай Хаджигенов, който е част от т.нар организационно ядро на протестите.

След като спряха движението по магистрала „Марица“ протестиращите започнаха да разпъват палатки. Образуваха се колони от автомобили. След преговори с полицията в крайна сметка към 22.30 движението беше освободено.

Нa тръгвaнe, прoтecтирaщитe рaздaдoхa бутилки c минeрaлнa вoдa нa пoлицaитe, кoитo oхрaнявaхa блoкaдaтa.

Останалите блокади в страната за момента остават. В столицата са затворени три възлови кръстовища- при Орлов мост, Ректората и пл.“Независимост“.

Второ денонощие остава и блокадата пред общината във Варна. От петък протестиращи са блокирани на пътя Стара Загора- Хасково след като направиха опит да затворят магистрала „Тракия“. Вчера те изпратиха отворено писмо до кмета на Стара Загора с искане за съдействие за преговори с полицията, за да могат протестиращите да направят шествие до аутобана и да се приберат. Засега от полицията отказват подобен вариант с мотива, че има опасност протестиращите да не спазят обещаното и да блокират пътя за Южното Черноморие.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!