С усещане за празнично настроение – служебния премиер Герджиков откри днешното последно заседание на служебния кабинет.

Министрите одобриха позицията на страната ни по казуса с „Газпром“, освободиха двама заместник-външни министри по тяхно желание и решиха да се открие на филиал на Русенския университет във Видин. След заседанието последва среща с президента Румен Радев, на когото премиерът Огнян Герджиков връчи отчет за свършената работа през изминалите три месеца.

Няколко часа след края на последното си заседание целият служебен кабинет начело с премиера Герджиков отиде да се сбогува с президента Румен Радев.

Работихте за каузата на България и затова постигнахте тези резултати, каза държавният глава на съставеното от него служебно правителство.

Президентът Радев даде много висока оценка на правителството, не знам дали толкова висока заслужаваме.

За бъдещите министри в кабинета „Борисов 3“ Огнян Герджиков каза лаконично, че все още не е видял пълния списък, а само е чул някои от имената, които му харесали.

13 редовни и 2 допълнителни точки имаше в дневния ред на последното заседание. Не беше взето решение по проблем, който Огнян Герджиков определи при отчета си вчера като един от най-важните му приоритети, а именно намаляване на административните такси за бизнеса в Агенцията по вписвания.

Оказа се, че днес изтича 14-дневния срок за обществено обсъждане и би било нарушение на закона, ако правителството гласува решението.

И аз като човек на закона не можах да си позволя да го нарушавам, но това ще бъде едно от нещата, което ще завещая на следващия кабинет с надеждата той да доведе този въпрос докрай, защото смятам, че той изключително полезен за облекчаване на бизнеса.

Утре след гласуването на новото правителство в парламента служебният премиер ще предаде официално поста на приемника си Бойко Борисов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!