На снимката: Севделина Ковачева и Иван Витанов /източник: zapernik.com/

Специализираният наказателен съд, който гледа мерките на бившия шеф на ВиК – Перник Иван Витанов и бившият зам.-кмет на града Севделина Ковачева, им наложи леки мерки за неотклонение. Витанов получи мярка „парична гаранция“ в размер на хиляда лева. На Ковачева, която беше зам.-кмет на града, но по време на предизборната кампания заемаше временно длъжността „кмет“, беше наложена най-леката мярка „подписка“.

Днес специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на бившия управител на „ВиК“ Перник и бившия и.д. кмет на града, обвинени за извършени престъпления, свързани с водната криза в региона. Иван Витанов беше задържан за 72 часа по обвинение за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодна за дружеството сделка. Витанов е нанесъл щети за близо 12 млн. лева.

Ковачева беше арестувана при същата акция. Според държавното обвинение, докато замествала кмета на Перник, Ковачева не е наложила воден режим въпреки сигналите от управителя на ВиК, че водата в язовир „Студена“ е силно намаляла. Прокуратурата твърди, че заради това, че не е била ремонтирана водопреносната мрежа на града.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук