Опозиционият лидер Алексей Навални показа във видеофилм нова гигантската корупция, свързана с руския президент Владимир Путин. Разследването на опозиционера
Колаж: руският президент Владимир Путин /ляво/ и опозиционният лидер Навални

Руският президент Владимир Путин заяви, че лично е възложил на прокуратурата да позволи на Алексей Навални да лети до Берлин за лечение, съобщи ТАСС. На заседание на дискусионния клуб Валдай Путин посочи, че ако властите наистина са искали да отровят Навални, „едва ли ще го изпратят в Германия за лечение“.

„Веднага щом съпругата на този гражданин се обърна към мен, аз незабавно възложих на прокуратурата да провери възможността да бъде откаран за лечение в чужбина, имайки предвид, че са можели и да не го пуснат навън, тъй като той има ограничения, свързани със съдебното следствие. Той имаше ограничения за пътуване. Но все пак помолих главната прокуратура за разрешение и той замина“, разкри руският лидер.

Русия би могла да разследва обстоятелствата по инцидента с Навални, но партньорите не й предоставят данни, оправда се Путин.

„Казахме: дайте ни биологичен материал и официално заключение, за да можем от своя страна да разследваме това допълнително и така да имаме правни и формални основания за образуване на наказателно дело – каза президентът – Но те не дават нищо! Как обяснявате това, защо? Няма обяснение.“

Той припомни твърденията, че в анализите на Навални се твърди, че „са открили следи от Новичок, известен и вече познат на всички по света“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!