Радан Кънев
На снимката: Радан Кънев

„На чисто дипломатичен език Европейската комисия доста ясно казва, че България би трябвало да разследва много сериозно 12-годишното забавяне на интерконектора“.

Това каза в интервю за ДЕБАТИ евродепутатът от „Демократична България“ Радан Кънев, който вчера публикува отговор на Европейската комисия на негов въпрос по казуса.

„И от отговора на Комисията, и от всичко, което видяхме с очите си през последните месеци, е ясно, че именно много силният и директен натиск на Европейската комисия, допринесе за това днес да има интерконектор и два пъти до 30% намаление в цената на газа“, каза още той.

„Повече от очевидно е, че в първите си дни служебното правителство – особено министърът на енергетиката, не работеха в полза на това решение“, смята Кънев. По думите му обаче Европейската комисия „реферира към дълъг период на забавяне на работата по интерконектора“ – тоест в предходните управления на ГЕРБ.

Към момента екипът на Радан Кънев подготвя въпрос до Европейската комисия относно „Лукойл“ и „Росенец“, съобщи той пред медията ни. 

Какво ще съдържа питането и как могат да бъдат изкоренени руските зависимости у нас – четете цялото интервю утре на ДЕБАТИ.БГ…

Още актуални коментари – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук